Un grobian se legăna pe un nerv întins la maxim, doi…

Recunosc, îmi place la nebunie cum sună cuvântul acesta, are o sonoritate aparte, păcat de sensurile lui întunecate.

Unui grobian să nu-i spuneţi niciodată aşa, s-ar putea să nu se prindă, mai bine numiţi-l bădăran, mitocan, prost-crescut. Da, nu trebuie doar  să gândiţi astfel despre el,  puteţi chiar să i-o spuneţi, cât de calm, frumos şi politicos puteţi…

Am certitudinea că unor grobieni se cuvine să le răspunzi după nebunia lor pentru a nu-şi iţi nasurile pe sus, cu condescendenţa tipică.

Dragi fete, femei, grobianismul ne invadează, ne agresează, e omniprezent la locul de muncă, în mijloacele de transport, la şcoală, pe stradă, chiar şi în propriul cămin.

Trist, dar mulţi bărbaţi se uită cu dispreţ la soţiile lor, considerându-le simple menajere sau născătoare de copii. Înainte de a le seduce, aceiaşi bărbaţi şi-au pus masca curtoaziei, a romantismului, a tandreţii. Doar că timpul a erodat orice urmă de bun-simţ şi politeţe. Familiaritatea nu s-a transformat în intimitate şi afecţiune, ci într-o evidentă lipsă de respect, vizibilă în gesturi, vorbe, atitudini, priviri…

„Iubi” devine în scurt timp un urlător: Femeieeee!  şi vine la pachet cu alte abuzuri verbale ce distrug orice punte de comunicare în cuplu. Duminică dimineaţa la biserică, în pozele de pe Facebook, cuplul pare armonios, grobianismul din familie se fereşte de ochii lumii. E micul secret murdar al celor doi.

Grobiani sunt şi cei care vor să-şi impună cu orice preţ punctul de vedere în domenii în care competenţa e a ta ca femeie, ca profesionistă. Duritatea exprimării, punerea la colţ, mitocănia, pretenţia ca lucrurile să se deruleze cum vrei tu şi numai aşa, dovedesc îngustime de minte, mândrie prostească.

Te izbeşti de atât de multă grosolănie în viaţa reală, dar şi în cea virtuală, încât îţi vine să te înfăşori într-un cocon şi să stai acolo. Se numeşte fugă de realitate, comportament evazionist… Dacă ieşi, nu ai nici o scăpare, trebuie să intri în conflict şi să demaşti bădărănia!! Vă încurajez,  ca una care m-am ferit ani la rândul de orice conflict,  să o faceţi pentru a vă recâştiga demnitatea şi a mai stopa tăvălugul acestor prost-crescuţi de care ne izbim la tot pasul!

Prea multă fineţe şi delicateţe te transformă într-o victimă uşoară pentru aceşti prădători care abia aşteaptă să te intimideze!

Cred tot mai mult că nu există iertare fără o reală confruntare, lucrurile trebuie spuse pe şleau, pe româneşte, ca tot prostu’, pardon, grobianul să priceapă…

După cum aţi ghicit…nu mai sunt o fată finuţă :))

Se prea poate ca blogul meu să devină din ultra feminin, doar feminin şi cu timpul, uşor sau pronunţat polemic (sic!).

 

Reclame

One response to “Un grobian se legăna pe un nerv întins la maxim, doi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: