Ocazia de a face din casă, un cămin

Pandemia aceasta ne-a dat tuturor viața peste cap.

Dar, în tot răul și un bine. Suntem obligați să stăm acasă, în formulă completă: soț, soție, copii, bunici, în unele cazuri.

Avem acum timp din belșug să ne uităm unii în ochii celorlalți, să ne vedem, să ne auzim, să facem ceva împreună, să reparăm ce am stricat, să țesem ce am deșirat, să acoperim spărturile din relațiile noastre.

Dacă viața a fost pe repede înainte, acum timpul va curge lent. E un tâlc în toate această schimbare de paradigmă, cum ar spune cercetătorii.

Eu văd o fereastră de oportunitate pentru noi, pentru familiile noastre. Să facem din casă un cămin, să împrăștiem prin toate încăperile casei o pandemie de tandrețe cum se exprima atât de plastic, papa, zilele acestea!

Ar fi păcat ca pandemia să treacă, iar noi să ne întoarcem neschimbați  la viețile noastre ocupate, neprioritizate, lipsite de un set clar de valori de la care să nu ne abatem.

Acum , mai mult ca oricând, realizăm cât de importanți sunt cei dragi, cât de valoros e timpul petrecut cu ei, o investiție ce dăinuie până în veșnicie!

Desigur poți să ai impresia că ești cu ai tăi, dar de fapt să fii izolat în lumea ta, pe device-ul tău. Viața din on line, palpitantă acum și inevitabilă, ne poate fura comunicarea reală cu familia, cu Dumnezeu.  Avem nevoie de echilibru în toate.

Pentru creștini, acest timp poate fi perceput ca un Sabat prelungit, ca pe o ocazie de a ne smeri sufletele, de a ne odihni și bucura în Dumnezeu, pentru a deveni cu adevărat o resursă pentru cei aflați acum în nevoie.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: