Pornește camera!

De cum intră în delicata perioadă a adolescenței, unele fete își amplifică complexele de inferioritate atât de mult, încât au o adevărată fobie să-și pornească camerele video, când vorbesc la școală, la biserică, la universitate, pe platformele deja ultra-cunoscute. Sfiala, rușinea, jena de ce o să zică unul și altul cu privire la freza mea, camera mea sau coșurile de pe față, e pe undeva de înțeles la vârsta aceasta a îndoielii de sine.

Dar ce te faci când dai de aceeași reținere la femei mai mature? Frica de a fi judecate după aspectul fizic nu dispare cu vârsta, ci se accentuează. Și uite așa, la master, toate fetele, femeile ( unele cu copii) stau cu camerele video închise, cu microfonul închis, ascultând prelegeri, și pornind doar la insistențe, microfonul sau camera, pentru mici intervenții.

Oare când vom fi eliberate de frici, fobii cu privire la aspectul nostru fizic? Când vom dobândi acea încredere în noi care să treacă dincolo de felul în care arătăm? Când ne vom iubi corpul în totalitate, cu defectele și calitățile care-l fac unic?

Când vom înțelege că el poartă comoara unui suflet nemuritor, perla ascunsă, de mare preț?

Ca mame cum să nu ne iubim pântecul ce a purtat viața, sânii care au hrănit bebelușii și cearcănele atâtor nopți de legănat prunci?

Stă în alegerea noastră să ne rușinăm de trupul nostru sau să ne bucurăm de tot ce a fost în stare să ofere.

Când vom înceta să ne umilim, să ne degradăm prin auto-învinovățire potrivindu-ne chipului veacului acestuia? Frumusețea e în ochii privitorului, nu Instagramul o definește, nici vedetele siliconate și botoxate.

O fată, o femeie, care e sigură de frumusețea ei și care ajunge să se accepte și să se iubească pe sine va fi irezistibilă în orice vreme.

Pornește-ți camera! Ceea ce spui, tonalitate vocii tale, valoarea ideilor vor estompa cearcănele, coșurile și micile imperfecțiuni trupești.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: